Counseling

Loes Hofstra Manueel Praktizijn Natuurgeneeskundig Therapeut

Counseling

Ik krijg soms mensen in mijn praktijk voor massage die lichamelijke klachten hebben, waarvan de oorzaak vaak emotioneel is. Deze klachten kunnen verbeteren als je de blokkades in het lichaam déblokkeert maar ook de emotionele blokkades opruimt.

Soms kun je niet alleen een klacht aanpakken vanuit alleen het lichaam, of alleen de geest.
Je kunt je welbevinden verbeteren door te aanvaarden dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Daarom ben ik aan een studie counseling begonnen, en sinds 30-1-2008 gediplomeerd. Ik wil me hier nog verder in ontwikkelen, en ervaring op doen.
Met counseling reik ik u een hand om samen met u de weg te bewandelen naar een oplossing of verbetering van het probleem, zodat het beter draagbaar wordt. Een weg die zal moeten leiden naar een beter (in)zicht. Ook is dit een weg langs de emoties die bij de oorzaak van het probleem horen. Wanneer u zich niet goed voelt, zijn zowel ontspanning (massage) bewegen, bewustwording (shiatsu) houding en gesprekken wenselijk voor herstel.

Vraag u zich eens af, hoe voel ik me nu? Als u antwoord kon beter, kon eigenlijk veel beter. Neem dan eens contact op, en vind een luisterend oor.

Massage therapie

Shiatsu

In het Chinees is shi vinger en atsu druk.
Shiatsu stimuleert de zelfhelende processen die het menselijk lichaam in zich heeft.
Door reflexpunten op het lichaam te behandelen en te deblokkeren kan de energie weer vrij doorstromen.

Stoel therapie

Bij Stoel-shiatsu zit de cliënt met kleding aan op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een ontspannen en rustgevende houding aan te nemen. Met manuele technieken bewerk ik de rug- en schouderpartij van de cliënt.

Chin-flex

Chin–flex is een Chinesevoetreflexmassage, waarbij zowel de knieën onderbenen en voeten worden gemasseerd. Er is een groot verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van voetreflex massage. 

Stimatriph

Micro Electro Methodiek, is een nieuw concept in het behandelen van chronische en acute pijn. Stimatriph geeft dezelfde prikkels aan het lichaam als de ‘”eigen”prikkels die het lichaam zelf aanmaakt. Deze prikkels zorgen ervoor dat het lichaam neurohormonen vrijmaakt, waardoor pijnstilling en ontstekingsremming optreedt.

Moxalamp

De moxa lamp wordt al meer dan 10 jaar in China gebruikt en wordt ook wel miracle (wonderlamp) genoemd. De lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een keramiekplaat verhit.

Medisch tapen

Medisch tapen is een op zich staan de behandelmethode,
Het is een heel goede ondersteuning. De tape wordt op een speciale manier door de therapeut op de huid aangebracht. Het tapen geeft direct resultaat.

Wellness

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging en ontspanning.

Hotstone massage

Hot stone massage is op dit moment erg populair. Bij hot stone massage maak ik gebruik van hete stenen die ik op het lichaam leg. De warmte dringt dan diep door in het lichaam en het verlicht spanningen..

Infrarood sauna

Heeft een heilzame werking, terwijl u zich ontspant in de infrarood cabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Uw bloedcirculatie wordt versneld.

Zonnebank

De zon heeft positieve effecten op de mens. Men voelt zich fitter en plezieriger en ook gezonder. De straling van UV lampen doen niet onder voor die van de zon. Te veel is niet goed.

Woensdagavond: Yoga door Annet Molema

Inschrijven

Neem contact op

Laat hieronder een berichtje achter. Stel een vraag of maak direct een afspraak!

Direct Contact

0516 421 290

Whatsapp

06 236 86 790