Dorn-Breuss Methode

Loes Hofstra Manueel Praktizijn Natuurgeneeskundig Therapeut

Nek of Rugklachten?

Heeft u last van rug- of nekklachten dan biedt de Dorn-Breuss methode wellicht uitkomst.

Helaas zijn rug- en nekklachten nog steeds veelvoorkomend in onze moderne samenleving waar bijvoorbeeld langdurig en intensief computer- en autogebruik een onnatuurlijke houding en stress opleveren. Rug- en nekwervels staan onder druk met alle gevolgen van dien.

Met behulp van de Dorn-Breuss methode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van rug- en nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige en snelle manier.

Dorn-Breuss Methode

Aan de hand van de Dornmethode kijk ik eerst naar verschil in beenlengte en daarna met een speciaal instrument of er sprake is van een zogenaamde bekkenscheefstand. Er wordt wervel voor wervel gekeken of er iets is verschoven. Zo en waar nodig wordt scheefstand gecorrigeerd door middel van een gerichte druk- en bewegingsoefening. De Dornmethode is dan ook een zachte behandelingsmethode welke probeert wervels en gewrichten in hun ideale positie te brengen. Ze is zeer geschikt voor mensen die niet de vaak pijnlijke weg naar de “kraker” willen bewandelen.

Vervolgens is het de Breussmassage welke voor de ontspanning zorgt. De massage maakt gebruik van St.-Jansolie wat helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en het verminderen van de spierspanning. De Breussmassage heeft als doel spanningsvermindering.

Door het combineren van de Dornmethode en de Breussmassage wordt een volledigere beweeglijkheid van de gewrichten en de ruggewervelschijven beoogd.

2 of 3 behandelingen zijn vaak al genoeg, een Dorn-Breuss behandeling kost €45.-

De Dornmethode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dornmethode is in Duitsland reeds een wijdverbreid erkende heilpraktikermethode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. 

Massage therapie

Shiatsu

In het Chinees is shi vinger en atsu druk.
Shiatsu stimuleert de zelfhelende processen die het menselijk lichaam in zich heeft.
Door reflexpunten op het lichaam te behandelen en te deblokkeren kan de energie weer vrij doorstromen.

Stoel therapie

Bij Stoel-shiatsu zit de cliënt met kleding aan op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een ontspannen en rustgevende houding aan te nemen. Met manuele technieken bewerk ik de rug- en schouderpartij van de cliënt.

Chin-flex

Chin–flex is een Chinesevoetreflexmassage, waarbij zowel de knieën onderbenen en voeten worden gemasseerd. Er is een groot verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van voetreflex massage. 

Stimatriph

Micro Electro Methodiek, is een nieuw concept in het behandelen van chronische en acute pijn. Stimatriph geeft dezelfde prikkels aan het lichaam als de ‘”eigen”prikkels die het lichaam zelf aanmaakt. Deze prikkels zorgen ervoor dat het lichaam neurohormonen vrijmaakt, waardoor pijnstilling en ontstekingsremming optreedt.

Moxalamp

De moxa lamp wordt al meer dan 10 jaar in China gebruikt en wordt ook wel miracle (wonderlamp) genoemd. De lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een keramiekplaat verhit.

Medisch tapen

Medisch tapen is een op zich staan de behandelmethode,
Het is een heel goede ondersteuning. De tape wordt op een speciale manier door de therapeut op de huid aangebracht. Het tapen geeft direct resultaat.

Wellness

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging en ontspanning.

Hotstone massage

Hot stone massage is op dit moment erg populair. Bij hot stone massage maak ik gebruik van hete stenen die ik op het lichaam leg. De warmte dringt dan diep door in het lichaam en het verlicht spanningen..

Infrarood sauna

Heeft een heilzame werking, terwijl u zich ontspant in de infrarood cabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Uw bloedcirculatie wordt versneld.

Zonnebank

De zon heeft positieve effecten op de mens. Men voelt zich fitter en plezieriger en ook gezonder. De straling van UV lampen doen niet onder voor die van de zon. Te veel is niet goed.

Woensdagavond: Yoga door Annet Molema

Inschrijven

Neem contact op

Laat hieronder een berichtje achter. Stel een vraag of maak direct een afspraak!

Direct Contact

0516 421 290

Whatsapp

06 236 86 790