Guasha

Loes Hofstra Manueel Praktizijn Natuurgeneeskundig Therapeut

Guasha

Maakt blokkades zichtbaar.

Guasha is een eeuwenoude therapie die weer volop in de belangstelling staat. Het woord guasha betekent schrapen. Met behulp van een speciale jade steen, wordt er over de huid geschraapt, waarbij kruidenolie wordt gebruikt. De behandeling is niet pijnlijk maar kan soms gevoelig zijn. Door de behandeling kunnen er rode plekken verschijnen. Dit zijn de plaatsen waaronder de huid het weefstel vol afvalstoffen zit.
De afvalstoffen worden hierdoor opgeruimd.

Eén van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn afvalstoffen. Afvalstoffen krijgen we via ons voedsel binnen, maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, elektro-smog (tv, computer, gsm), roken enz.
Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet in het bindweefsel de spieren en gewrichten, langzaam gaan de spieren verzuren en de gewrichten ontsteken, zo ontstaat er pijn en klachten.

In de praktijk is er de combinatie van shiatsu en guasha mogelijk.

Massage therapie

Shiatsu

In het Chinees is shi vinger en atsu druk.
Shiatsu stimuleert de zelfhelende processen die het menselijk lichaam in zich heeft.
Door reflexpunten op het lichaam te behandelen en te deblokkeren kan de energie weer vrij doorstromen.

Stoel therapie

Bij Stoel-shiatsu zit de cliënt met kleding aan op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een ontspannen en rustgevende houding aan te nemen. Met manuele technieken bewerk ik de rug- en schouderpartij van de cliënt.

Chin-flex

Chin–flex is een Chinesevoetreflexmassage, waarbij zowel de knieën onderbenen en voeten worden gemasseerd. Er is een groot verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van voetreflex massage. 

Stimatriph

Micro Electro Methodiek, is een nieuw concept in het behandelen van chronische en acute pijn. Stimatriph geeft dezelfde prikkels aan het lichaam als de ‘”eigen”prikkels die het lichaam zelf aanmaakt. Deze prikkels zorgen ervoor dat het lichaam neurohormonen vrijmaakt, waardoor pijnstilling en ontstekingsremming optreedt.

Moxalamp

De moxa lamp wordt al meer dan 10 jaar in China gebruikt en wordt ook wel miracle (wonderlamp) genoemd. De lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een keramiekplaat verhit.

Medisch tapen

Medisch tapen is een op zich staan de behandelmethode,
Het is een heel goede ondersteuning. De tape wordt op een speciale manier door de therapeut op de huid aangebracht. Het tapen geeft direct resultaat.

Wellness

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging en ontspanning.

Hotstone massage

Hot stone massage is op dit moment erg populair. Bij hot stone massage maak ik gebruik van hete stenen die ik op het lichaam leg. De warmte dringt dan diep door in het lichaam en het verlicht spanningen..

Infrarood sauna

Heeft een heilzame werking, terwijl u zich ontspant in de infrarood cabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Uw bloedcirculatie wordt versneld.

Zonnebank

De zon heeft positieve effecten op de mens. Men voelt zich fitter en plezieriger en ook gezonder. De straling van UV lampen doen niet onder voor die van de zon. Te veel is niet goed.

Woensdagavond: Yoga door Annet Molema

Inschrijven

Neem contact op

Laat hieronder een berichtje achter. Stel een vraag of maak direct een afspraak!

Direct Contact

0516 421 290

Whatsapp

06 236 86 790