Cupping

Loes Hofstra Manueel Praktizijn Natuurgeneeskundig Therapeut

Cupping

Cupping is een techniek waarmee met behulp van glazen een vacuüm op de huid wordt gecreëerd. Het is al een zeer oude techniek, die wereldwijd wordt toegepast. De Chinezen hebben de techniek verbeterd en gebruiken het over het hele lichaam om blokkades op te heffen. En circulatie te stimuleren.

Cupping is niet pijnlijk maar heeft wel een enorme dieptewerking. Op plaatsen waar blokkades zijn verschijnen rode of blauwe plekken. Hoe dieper en chronisch de blokkade, hoe donkerder de kleur. Schrik dus niet van de kleur dit is een normaal verschijnsel, dat na enige dagen weer verdwijnt.

Bevorder u gezondheid met Chinese voet bad of ligbad kruiden. De grote voordelen van de Chinese kruiden zijn; Het stimuleert de doorbloeding. Het bevordert het ontgiften van het lichaam. Het zorgt voor warme voeten. Het bevordert de vitaliteit. Het stimuleert de spijsvertering. Er zijn kruiden tegen vermoeidheid, stress slapeloosheid, oedeem, voor rug en heup pijn en voor afvallen.

Massage therapie

Shiatsu

In het Chinees is shi vinger en atsu druk.
Shiatsu stimuleert de zelfhelende processen die het menselijk lichaam in zich heeft.
Door reflexpunten op het lichaam te behandelen en te deblokkeren kan de energie weer vrij doorstromen.

Stoel therapie

Bij Stoel-shiatsu zit de cliënt met kleding aan op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een ontspannen en rustgevende houding aan te nemen. Met manuele technieken bewerk ik de rug- en schouderpartij van de cliënt.

Chin-flex

Chin–flex is een Chinesevoetreflexmassage, waarbij zowel de knieën onderbenen en voeten worden gemasseerd. Er is een groot verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van voetreflex massage. 

Stimatriph

Micro Electro Methodiek, is een nieuw concept in het behandelen van chronische en acute pijn. Stimatriph geeft dezelfde prikkels aan het lichaam als de ‘”eigen”prikkels die het lichaam zelf aanmaakt. Deze prikkels zorgen ervoor dat het lichaam neurohormonen vrijmaakt, waardoor pijnstilling en ontstekingsremming optreedt.

Moxalamp

De moxa lamp wordt al meer dan 10 jaar in China gebruikt en wordt ook wel miracle (wonderlamp) genoemd. De lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een keramiekplaat verhit.

Medisch tapen

Medisch tapen is een op zich staan de behandelmethode,
Het is een heel goede ondersteuning. De tape wordt op een speciale manier door de therapeut op de huid aangebracht. Het tapen geeft direct resultaat.

Wellness

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging en ontspanning.

Hotstone massage

Hot stone massage is op dit moment erg populair. Bij hot stone massage maak ik gebruik van hete stenen die ik op het lichaam leg. De warmte dringt dan diep door in het lichaam en het verlicht spanningen..

Infrarood sauna

Heeft een heilzame werking, terwijl u zich ontspant in de infrarood cabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Uw bloedcirculatie wordt versneld.

Zonnebank

De zon heeft positieve effecten op de mens. Men voelt zich fitter en plezieriger en ook gezonder. De straling van UV lampen doen niet onder voor die van de zon. Te veel is niet goed.

Woensdagavond: Yoga door Annet Molema

Inschrijven

Neem contact op

Laat hieronder een berichtje achter. Stel een vraag of maak direct een afspraak!

Direct Contact

0516 421 290

Whatsapp

06 236 86 790